Geschiedenis

De Australian Labradoodle stamt uit de jaren 80 en is ontwikkeld als allergievriendelijke hulphond. Men startte het fokprogramma destijds door de Labrador en de koningspoedel te kruisen. De combinatie van beide rassen stond borg voor veelbelovende resultaten. In de jaren daarna hebben de Australische fokkers Tegan Park en Rutland Manor de ontwikkeling van de Australian Labradoodle verder vorm en inhoud gegeven.

 

Naast de Labrador en de Poedel werden ook andere rassen zoals de Irish Water Spaniel, de Curly Coated Retriever en de Amerikaanse en Engelse Cocker Spaniel bij het fokken ingebracht (infusions). Dit dient weloverwogen en met zorg te gebeuren om specifieke kenmerken en eigenschappen toe te voegen of eruit te halen. De Australian Labradoodle is dan ook feitelijk een geheim recept dat niet valt te kopiëren.

 

Australian Labradoodles zijn langharig, atletisch en gracieus. De hond heeft een stevige botstructuur en draagt de staart laag. Het is een vriendelijke sociale hond die eenvoudig is op te leiden, niet verhaart en geen typische hondengeur afgeeft. De Australian Labradoodle is 98% allergievriendelijk.

"De australian labradoodle is dan ook feitelijk een geheim recept dat niet valt te kopiëren"