Karakter

De Australian Labradoodle is een mensgerichte en vrolijke gezinshond met veel interesse in kinderen en dieren. Deze hond kan rustig enkele uren alleen gelaten worden maar heeft behoefte aan gezelschap en is daarom niet geschikt alleen of om buiten te leven. Wanneer ze het gevoel hebben te weinig aandacht te krijgen, gaan ze hierom vragen.

 

Australian Labradoodles zijn intelligent en leergierig waardoor ze vaak succesvol worden ingezet als hulphond. De honden zijn heel intuïtief. Ze lijken vaak te voelen wie extra hulp of zorg nodig heeft en zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met speciale behoeften. Niet alleen voor mensen met een visuele of andere handicap maar ook voor mensen met emotionele of gedragsstoornissen. Deze belangrijke karaktereigenschappen vragen wel om een goede training en opvoeding van de hond.

 

Australian Labradoodles zijn energiek. Over het algemeen zijn ze erg rustig in huis. Buitenshuis vraagt de Australian Labradoodle de nodige lichaamsbeweging en speeltijd. Ze zijn doorgaans dol op water en vinden het heerlijk als hun baas lacht of gek met ze doet. Alleen een rondje om het huis maakt de Australian Labradoodle niet gelukkig. Investeer tijd en aandacht en je krijgt enorm veel terug van deze geweldige hond!

"Alleen een rondje om het huis maakt de Australian labradoodle niet gelukkig"